На 2-ри юли 2019 г. Ricoh обяви решението си да придобие DocuWare – лидер в технологиите за управление на бизнес информация и процеси и дългогодишен миноритарен партньор в софтуерната компания Немечек България.

„Щастливи сме да придобием компания като DocuWare с позиции в цял свят, както и от допълнителните възможности, които ще можем да предлагаме на настоящи и бъдещи клиенти.“, каза David Mills, вицепрезидент на Ricoh Company Ltd. „Нашата мисия в Ricoh е да свържем хората с информацията по-бързо и по-удобно, като по този начин подобряваме комуникацията и креативността. Синергията между Ricoh и DocuWare е пряко отражение на тази мисия. DocuWare ще оперира самостоятелно, а ние ще се посветим да поддържаме и разрастваме изключително успешната им партньорска програма, като разширим мрежата им и инвестираме в допълнително развитие на продукта.“

Президентите на DocuWare – Dr. Michael Berger и Max Ertl, обобщават: „Имаме амбициозен план за растеж. Решението на компания от ранга на Ricoh да придобие DocuWare ни дава увереност, че можем да постигнем нашите цели и да продължим да градим своя имидж на надежден, иновативен и предпочитан партньор.“

Българската компания Немечек България изигра важна роля за постигане на сделката. Основната част от системата DocuWare се разработва от професионалистите на Немечек от 1998 г., а самото решение се предлага на българския пазар от 2000 г. За последните 20 години, екипът на Немечек България развива висока експертиза и към момента над 60 специалисти са посветени на разработването и дистрибутирането на системата за дигитално управление на бизнес информация и автоматизация на работните процеси.

За Немечек България придобиването на DocuWare от Ricoh означава разрастване на партньорските отношения с още един от основните играчи при предоставянето на решения, насочени към посрещане предизвикателствата на дигиталната трансформация и носи със себе си обещаващо бъдеще.

Очаква се сделката да бъде приключена през лятото на 2019 г., като след това DocuWare ще оперира като дъщерна компания на Ricoh. Dr. Michael Berger и Max Ertl ще останат президенти на компанията.