На 22 април отбелязахме Деня на Земята, което даде повод отново да отворим дискусията за въздействието на човечеството върху планетата и мерките, които можем да предприемем. Когато стане дума за промяна на навиците на всеки един от нас, има доста предложения какво може да направим. Всеки би могъл да замени найлоновите торбички за пазар с платнени, да купува биоразградими препарати за почистване, да не използва сламки и пластмасови прибори. Но какво могат да направят компаниите, за да оптимизират разходването на ресурси?

Една от най-често срещаните препоръки е да се ограничи използването на хартия. Според резултатите от наскоро проведено проучване, на един средностатистически офис служител се падат 10 хил. листа хартия на година, което, всеки може да се съгласи, не е оптимално използване на природните ресурси. Следователно не е изненада, че в съзнанието на много хора първо изникват представи за офиси без хартия, когато чуят думите „дигитална трансформация“. И те имат право – преминаването от хартиени документи към дигитални такива носи може би най-лесно измеримите и видимите ползи на дигиталната трансформация. Но те далеч не са единствените. Някои от другите най-често споменавани ползи от тази трансформация включват:

  • По-висока ефективност при съвместна работа
  • Автоматизация и прозрачност на процесите
  • Сигурност и контрол на данните
  • Мобилност

Вземайки предвид тези фактори, не ни изненадват и резултатите от скорошно изследване на AIIM (Association for Information and Image Management) относно статусът на дигиталната трансформация и тенденциите до 2020 година. Резултатите показват следното – 4% от анкетираните компании считат, че са завършили процеса на трансформация, 71% са на някакъв етап по пътя, 22 процента са във фаза планиране, а едва 3% твърдят, че темата не ги интересува.

Тези резултати ясно показват тенденциите в световен мащаб. А вашата компания на кой етап се намира? Ако искате да видите и усетите силата на ефективното управление на бизнес информация и процеси и преките ползи от дигиталната трансформация, не се колебайте да се свържете с нас! Ще ви демонстрираме как една от водещите системи в сферата – DocuWare, може да доведе до намалени разходи, устойчиво развитие и повишена ефективност във вашата компания!

https://www.edocument.bg/docuware/demo